fbpx
Regina, Ryderberg, Näringsterapeut, Näringsterapi, Örtmedicin

Regina Ryderberg

Närings- och fytoterapeut, hudterapeut som brinner för att hjälpa dig skapa optimal hälsa.


Min egen hälsoresa och uppväxt
Jag är född och uppvuxen i Jämtland med föräldrar och mor- och farföräldrar som har lärt mig att ta tillvara på naturens skafferi och insikten om helande terapier. Som barn hade jag problem med upprepade urinvägsinfektioner som den vanliga vården hade svårt att få bukt med. Tack vare homeopati blev jag tillslut av med dessa besvär. Dessa erfarenheter gjorde att jag redan som liten blev intresserad av natur, växter, matlagning och den alternativa läkekonsten.

Hudterapeut
Jag började studera till hudterapeut 1994. Studierna omfattades av bla anatomi, mikrobiologi, kemi samt så klart de praktiska momenten. Under den tiden blev jag varse om att problemhy också kommer av en obalans inifrån. Mitt intresse för att fördjupa mig inom inre hälsa ökade vilket ledde till att jag år 2000 utbildade mig till Närings- och fytoterapeut.

Mina studier till Närings- och Ört/Fyto medicinsk terapeut
År 2000, blev jag färdig närings- och örtmedicinsk terapeut som andra kullens student i Sverige. Då var detta en relativt ny utbildning i Sverige. Tidigare hade man fått utbilda sig i Tyskland, England eller USA, som har en stor kunskap inom området.

När jag gick utbildningen hette den NNFS (Nordiska Närings och Fytoterapi skolan) och jag hade förmånen att ha många lärare med enorm kunskap inom både alternativmedicin och skolmedicin. För att nämna några var det Peter Wilhelmsson (ansvarig inom näring) samt Mic McMullen (ansvarig inom örtmedicin).

Studierna bedrevs under två år samt att det skulle skrivas uppsats så jag var helt klar 2003. Studierna omfattade bland annat även även anatomi, fysiologi, kemi, blodanalys och mycket mera. För att se de olika delarna kan du titta på bilderna från mina diplom.

Med den utbildningen fick jag en bred kunskapsbas med ett funktionsmedicinskt förhållningssätt. Det gjorde att jag ville lära mig ännu mer om de faktorer som skapar optimal hälsa.

Denna utbildning är min grundpelare inom området men så klart har jag gått och går massor av andra utbildningar!

Idag finns inte NNFS kvar. Utbildningen delades upp i två andra skolor som idag även bedriver distansutbildningar. Du hittar länkarna till dessa utbildningar nedan.

Näringsmedicinska skolan www.naringsmedicinskaskolan.se
Nordiskt Näringscenter www.naringscenter.se

Mitt brinnande intresse för att kunna bidra till att skapa optimal hälsa gör att jag ständigt håller mig uppdaterade om den senaste kunskapen inom ämnet.

Utöver mina utbildningar inom hud och hälsa är jag utbildad marknadsekonom.

Intresse för hälsosam matlagning
Mitt intresse för hälsosam matlagning gör att jag lagar mat från grunden, gör gröna smoothies, kombucha, mjölksyrade grönsaker mm i min vardag samt att jag under sommaren odlar en hel del grönsaker, bär och örter. Jag har ett behov att jobba med mina händer för att få tillgång till kraft, lugn och sinnenas lust. Min bakgrund inom resebranschen har gjort att jag fått med mig mycket kunskap och inspiration om läkande kost från exempelvis Indien, Asien, Latinamerika och från medelhavet.

Utbildare för en SPA-leverantör
Sedan 2004 arbetar jag även för en spaleverantör som konsult inom utbildning/coaching för spa anläggningar och salonger i Sverige, Österrike, Schweiz, Spanien och Ryssland vilket ger en bra balans med friskvård och utbildande.

Mina utbildningar
Dipl.  Näringsterapeut & Fytoterapeut (Örtmedicin) NNFS
Certifierad/kvalitetssäkrad Närings-, Fytoterapeut  KMR
Clinical Microscopy (Blodanalys i mikroskop)
Oberon Bioresonans utbildning
Certifierad Glutenterapeut (CGP Certified Gluten Practitioner)
Auktoriserad Hudterapeut och Spaterapeut
Diverse kurser inom hälsa och hud.
Medlem i Komplementär Medicinska Riksförbundet
Innehar patientförsäkring

Komplementârmedicinska 
Riksfôrbundet

%d bloggare gillar detta: