fbpx

Detox

Nu är det dax att runda av fastan med att börja äta lite lätt. Min tanke är att försra dagen får bli lik fasta dagarna men med grönsaker o frukt att tugga på också.  Ex lite päron och grönsakssoppa m bitar i. Gjort  en sats m soppa bestående av vitkål selleri paprika lök o tomat. Buljong utan socker o jäst.
Resterande dagar bygger jag på med fisk o kyckling.
Vid en detox ätning tar man bort kött, socker, mjöler/sädesslag o allt raffinerat samt stimuli som kaffe, alkohol, svart te, tobak etc .
Ät frukt, bär, grönt, kyckling, fisk.  Krydda med rena kryddor. Skippa ex aromat, grillkrydda etc. De innehåller smakförstärkare (glutamat) som inte är hälsosamt.  De ska man alltid undvika. Finns mkt i färdig mat som ska “förhöja” smaken.
Ta hellre örtsalt,  peppar , örter-  kryddor färska o torkade. Låt dig inspireras o prova dig fram.

Till mellis blev det ananas,  äpple smootihe.

image

Tips! När man gör drinkar i råsaft centrifug ex baserade på bara grönsaker som morötter, rödbetor,  selleri etc. Spara fibrer o använd till ex till vegetariska biffar. Blanda m ex linser eller kikärtor, mixa o stek.
Kan även torka fibrer i ugn på låg värme så bli det hälsosamna kex (platta ut på bakplåtspapper o krydda först…..)

Går ypperligt att frysa grönsaksfibrer om du inte vill använda dem på en gång.

image

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: