Regina Ryderberg

Näringsterapeut och örtmedicinsk terapeut

Detox

Lämna en kommentar

Nu är det dax att runda av fastan med att börja äta lite lätt. Min tanke är att försra dagen får bli lik fasta dagarna men med grönsaker o frukt att tugga på också.  Ex lite päron och grönsakssoppa m bitar i. Gjort  en sats m soppa bestående av vitkål selleri paprika lök o tomat. Buljong utan socker o jäst.
Resterande dagar bygger jag på med fisk o kyckling.
Vid en detox ätning tar man bort kött, socker, mjöler/sädesslag o allt raffinerat samt stimuli som kaffe, alkohol, svart te, tobak etc .
Ät frukt, bär, grönt, kyckling, fisk.  Krydda med rena kryddor. Skippa ex aromat, grillkrydda etc. De innehåller smakförstärkare (glutamat) som inte är hälsosamt.  De ska man alltid undvika. Finns mkt i färdig mat som ska ”förhöja” smaken.
Ta hellre örtsalt,  peppar , örter-  kryddor färska o torkade. Låt dig inspireras o prova dig fram.

Till mellis blev det ananas,  äpple smootihe.

image

Tips! När man gör drinkar i råsaft centrifug ex baserade på bara grönsaker som morötter, rödbetor,  selleri etc. Spara fibrer o använd till ex till vegetariska biffar. Blanda m ex linser eller kikärtor, mixa o stek.
Kan även torka fibrer i ugn på låg värme så bli det hälsosamna kex (platta ut på bakplåtspapper o krydda först…..)

Går ypperligt att frysa grönsaksfibrer om du inte vill använda dem på en gång.

image

Kommentera