Regina Ryderberg

Närings- och örtmedicinsk terapeut

Detox dax!

Lämna en kommentar

Se det lite som en vårstädning efter vinterns frosseri av julbord och godsaker i soffan ☺ Lite kort info om Detox: Här äter man men ta bort kött, socker, mjöler/sädesslag, mjölk och allt raffinerat samt stimuli som kaffe, alkohol, svart te, tobak etc .

Ät frukt, bär, grönt, kyckling, fisk. Krydda med rena kryddor. Skippa ex aromat, grillkrydda etc. De innehåller smakförstärkare (glutamat) som inte är hälsosamt överhuvudtaget. De ska man alltid undvika. Finns mkt i färdig mat som ska ”förhöja” smaken och påverkar dig negativt med ex huvudvärk och belastning av kroppen.
Ta hellre örtsalt, peppar , ört- kryddor färska o torkade. Låt dig inspireras o prova dig fram.

Drick mycket örtteer, vatten och sk gröna smoothies . Ex på detox drink:  Bladpersilja, gurka, selleri, citron o vatten.

Lite kort om Fasta: Här intar du endast flytande. Så klart av det hälsosamma valet såsom råsaftsjuicer och gröna smoothies. Detta för att avlasta matsmältningssystemet och städa hela kroppen.

Ex på råsaftsjuice: morötter, rödbeta, lime o citron. Mycket renande för lever o njurar.

Själv tycker jag att det är kanon att börja med Detoxmat, sedan göra några dagars fasta OCH lever/gallrening. Sedan trappa av med detoxmat igen. Du kommer att känna dig mycket piggare och alertare samt att du ger kroppen andrum att förnya celler och städa på djupet.

Idén att göra lever/gallrening är för att du hjälper levern att filtrera bättre samt rensa gallan från eventuella gall och kolesterolstenar.

Är du intresserad av att veta mera om detta ämne men också hur örter, näring och mat påverkar din hälsa?

Anmäl dig till min E- kurs i ”Läkande kost och näring”med start 18 maj, under 8 veckor. För mera info och anmälan: www.terapeutakademin.se 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s