fbpx
assorted jars on blue shelf cabinets

Näringsterapi och örtmedicin – din bästa investering är att ta hand om din hälsa

Precis som du tar han om bilen för service behöver även kroppen detta emellanåt. Situationer ändras i livet och kroppen behöver olika stöd i den processen. Det är många faktorer som ska samverka, rätt kost och rätt näringstillskott för just dig och dina behov, sömn, stresshantering och att ha glädje i livet. Det är det som näringsterapi handlar om.

Vissa bitar kan Reginakliniken absolut hjälpa dig med och det är att se vad just din kropp behöver i kosttillskott, örtmediciner och kost för att optimera din hälsa. Vissa brister bidrar till att känna sig trött, låg och ha lättare att drabbas av förkylning/influensa.

Vi jobbar med bakgrundsorsakerna

Som närings-, örtmedicinsk- och hudterapeut arbetar jag med så kallad funktionsmediciniskt tänkande vilket innebär att utreda bakgrundsorsaken till dina symtom/problem. Att exempelvis ha ont i magen, få eksem eller låg energi kanske har grundläggande orsaker i matallergier?

Om detta kan vara orsaken gör det även att ditt immunförsvar blir påverkat då kroppen hela tiden försöker att upprätthålla en så ”normal” funktion som möjligt men tar energi av kroppens resurser. Vid dessa typer av problematik skickar jag matintolerans tester som IgG vilket är en markör för så kallad intoleranser/överkänslighet.

Förutom matintoleranstester skickar jag även funktionsmedicinska tester på ex binjurar (energi/kortisol), hormonprofiler, signalsubstanser (ex serotonin, dopamin, DHEA mm). Samt även hårmineralanalyser för att fastställa näringsmässiga brister och deras synergister/antagonister.

Tillsammans lägger vi upp en plan

Besöker du mig gör jag vid ditt första besök en plan hur vi ska gå tillväga genom kost och tillskott samt eventuella örtmediciner för olika organstöd och eventuella vidare provtagningar. Vid ett första besök arbetar jag på plats med blodanalys (levande och torrblod), där jag kan se vissa brister som ex mineraler, fettlösliga vitaminer, B12, järn samt vissa organsvagheter som ex lever, njurar. Jag arbetar även med sk frekvens/bioresonans instrument som kan detektera obalanser i kroppens organ samt finna störande mikroorganismer. Instrumentet kan både detektera och behandla/stärka svagheter samt minska störande mikroorganismer.

För hudens vägnar

Här gör jag olika slags ansiktbehandlingar för hudens välbefinnande men kopplar även ihop den inre kroppsbalansen som påverkar utsidan. Dvs hälsa inifrån ger finare hud på utsidan!
Här arbetar jag med traditionella ansiktbehandlingar med väl valda produkter för just din hudtyp samt även microneedling som är ett redskap att förnya hudstruktur, öka kollagen produktionen och läka huden vid ex ärr, acne, nedsatt spänst och rynkor.
Jag använder effektiva och naturligt baserade hudvårdsprodukter från Kerstin Florian och Dr Belter.

Jag har lång och god erfarenhet att hjälpa mina klienter på vägen. Min yrkesbana som hudterapeut har jag haft i 26 år samt som närings och örtmedicinsk terapeut i 18 år.

Exempel på olika problemområden Reginakliniken behandlar

  • Mag- och tarmbesvär
  • Muskel- och ledproblem
  • Hudbesvär
  • Sömnsvårigheter
  • PMS och klimakteriebesvär
  • Nedsatt immunförsvar
  • Utmattning/trötthet

Konsultation på distans

Har du inte möjlighet med ett fysiskt besök går det utmärkt att få konsultation via ex Messenger, Face Time, Skype eller telefon. Då utgår jag från din symtombeskrivning samt även där lägger upp en plan som vid ett fysiskt besök.

Är du intresserad av att få reda på mer hur näringsterapi kan hjälpa dig? Kolla mina tjänster eller kontakta mig på mitt nummer 070-764 70 43. Mer kontaktinformation här >>

Du kan även boka tid direkt här


Väl mött!

Regina Ryderberg
Reginakliniken

Certifierad och kvalitetssäkrad Närings-, Örtmedicinsk terapeut
Certifierad  Glutenterapeut  –  CGP/ Certified Gluten Practitioner

Auktoriserad Hud/Spa terapeut
Medlem i KMR med Patient/ansvarsförsäkring – Komplementär Medicinska Riksförbund

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: